Törjék Attila BA-HA-MA’S Séfünk a 2020-as Szakácsolimpiáról ezüstéremmel tért haza

flakes flakes

Idén február 14-19. között került megrendezésre a 25. Szakácsolimpia, ezúttal egy új helyszínen, Stuttgartban.

Attila 50 éves, idén 5. alkalommal vesz részt a 25. alkalommal megrendezett olimpián, ami számára egy jel, hogy elégedetten fejezze be versenyzői pályafutását. Az elmúlt alkalmakkor többször szerzett már érmet, köztük aranyat és ezüstöt.

A megalkotott ételkülönlegességeket egyedül készítette 26 órán keresztül, majd tálalta a szigorú pontozáshoz. A zsűri a következő szempontok alapján értékeli az ételeket: új technológiák alkalmazása, asztal és tálalás összbenyomása, ízek és azok kombinációja, látvány.

A tálalás részét képezi az étel körül felállított díszlet is, melyet Attila álmodott meg, majd saját maga készített el. A képeken is látható háttér a Rockefeller Center, mely 19 toronyházból álló épületegyüttes New Yorkban, Manhattan középső részén.

Az asztal látványkoncepciója „New York madártávlatból”. Megjelenik a klasszikus vasbeton szerkezet és a New York Times magazin oldalai.

Fine dining menüsor:

Előétel: balatoni fogás sáfránnyal, zellerrel, tápióka crunchy, yusuval marinált reteksaláta japán citrommal, tintahal és ázsiai likőrös pernódos kagyló tatár turbolya zselében, rebarbara emulzióval.

Vegetáriánus meleg előétel: grill hokkaido tök, court-bouillon-ban, gőzölt, színes zöldséggel; Cabernetben márványozott fürjtojás; pirított ceruzabab tofu morzsával; tempurázott zsálya; karalábé velouté kaporolajjal.

Főétel: tanyasi nyúltál, a gerince sous vide módon, póréhagymával; lapockája konfitálva, serrano sonkával burkolva; édesköményes quinoa piláf citrusokkal; pirított szezámmagos kelkáposzta; batáta; nyúl jus alaplével.

Kíméletesen sült (60°C alatti maghőmérséklet sülés közben) fogoly gombával, virágokkal és fűszerekkel díszítve, ízesítve; panko morzsás fogoly comb; köretként 3 féle zöldborsó textúra: hüvely, püré és szivacs; pommes souffles gombapúderrel; málnaecetben marinált sárgacékla; fogoly belsőséggel; csicsóka ág.

Desszert: monokróm csokoládé különlegesség – tej, nugát, feketecsokoládé színekben pompázva; jégboros ganache krémes.

Finger food: 2 fogás meleg étel, hidegen tálalva és 2 hidegen tálalt, hideg étel.

Fermentált színes répa tempeh, árpa és póréhagyma, fekete fokhagyma, sziksófű (tengeri spárga), dijoni gyöngy kaviár.

Citrus verbenával sous vide-olt borjú nyelv spenóttal és répával; ribizlis rókagombás pisztácia pesto,  pászka.

Surf and turf pirított lazac kaffir lime-mal; marinált sárga cékla ravioli marhafarokkal töltve; rozs chips és wasabi.

Vegetáriánus fogás: tárkonnyal posírozott spárga organikus kecskesajttal; sült édesburgonyával; áfonya virág; eper espumával.

 

Érdekesség: A nevezés napjára kellett elkészülni az ételsorral, mindegy, hogy mennyi idő alatt készül el, az állagának, küllemének a bírálat időpontjában megfelelőnek kellett lennie.

Büszkék vagyunk rá, hogy séfünk ilyen sikereket ér el és támogathatjuk ebben! J

 

LAKOSSÁGI HÚSVÉTI AKCIÓ Időpont: 2020.04.06.

Villám akcióval készültünk 2020. április 9-ig!

Április 4., szombati nyitva tartás Időpont: 2020.04.01.

Április 4-én, szombaton, meghosszabbított nyitva tartással várjuk Önöket!

Nyitva tartásunk Időpont: 2020.03.19.

Nyitva vagyunk! Hétfőtől-péntekig: 6:00 - 15:30-ig Változás! Szombatonként: 9:00 - 15:00-ig Rendelésfelvétel: 06 27 548 150 A jelenlegi kialakult helyzetre való tekintettel, szeretnénk ...

SIRHA 2020 Időpont: 2020.01.19.

A pavilon F53