Vajhal steak vac. (180-200g) 10% gl. 10 x 800g

flakes flakes

Termék információk

Gyorsfagyasztott kígyómakréla (VAJHAL) filé, adagos filé, bőr nélkül, szálka és csont nélkül, védő jégréteggel.

/Lepidocybium flavobrunneum/ Halászott. FAO57

A Kígyómakréla (VAJHAL) (hivatalosan kígyómakréla, angolul Escolar) húsának fogyasztása az arra érzékeny egyéneknél keriorrhoea-t (egyfajta olajos hasmenést) válthat ki. Ez azért van, mert a hal emészthetetlen viaszésztereket (gempylotoxinokat) tartalmaz nagy arányban, amik természetes hashajtók. Az érzékeny embereknél a tünetek akár 30 percen belül, de előfordulhat, hogy csak 36 óra múlva alakulnak ki. A tünetek nem tartósak és semmiképpen nem életveszélyesek. Várandós kismamák és emésztési és bélproblémákkal küzdők kerüljék a fogyasztását! Első alkalommal fogyasztók csak kis adagot egyenek belőle! Ha a jelzett tünetek jelentkeznek, többé ne fogyasszanak a halból! Elővigyázatossági teendők, hogy elkerülhessük a bajt:
- 120 grammnál ne fogyasszunk nagyobb adagot;
- előkészítés és sütés/főzés során úgy kell eljárni, hogy a HAL olajtartalmának nagy része elhagyja a HALat (magyarán kicsöpöghessen belőle, mint pl.
grillezésnél);
- a főzés/sütés közben keletkező folyadékot, zsiradékot semmiképpen ne használjuk fel a továbbiakban (pl. tálaláskor vagy szósz készítéséhez)!
- a hal zsíradékban sütésre alkalmatlan (rántva, vagy más módon, pl. fritőzben elkészítve).
A főzés vagy kezelés gyakorlata megelőzheti a hasmenést. Üzletének előnyére válhat, ha figyelmezteti ügyfeleit a HAL potenciális mellékhatására. Ez védi az egészséget és a fogyasztók biztonságát, valamint javítja a vendéglátásról és a halkereskedelemről alkotott képet. Allergén anyagok: az összetevők között nagybetűvel jelölve. Húsának szervezete nem bontja le a táplálékai húsában megtalalálható óriás zsirmolekulákat, így a halzsír vagy halolaj beépül a hal szervezetébe, ami által a húsa 14-25% olajat tartalmaz.

Felhasználási javaslat: felengedés után ugyan úgy használjuk fel mint a friss halat. Csak alapos hőkezelés után fogyasztható.

Átlagos tápérték 100g termékben:

Energia: 832 kJ/ 200 kcal

Zsír: 13,8 g

- amelyből telített zsírsav: 0,1 g

Szénhidrát: 0 g

- amelyből cukrok: 0 g

Fehérje: 18,9 g

Só: 0,08 g

Származási hely: a termék származási országával kapcsolatban kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, (minoseg@bahamas.hu)

Tárolás: - 18 °C-on.

Felengedés után visszafagyasztani TILOS!

 

 

TERMÉKLEÍRÁSI TÁJÉKOZTATÓ! Katt ide!

termékleírási tájékoztató arrow
A bahamas.hu weboldalon található képek illusztrációk!

Önnek ajánlott hasonló termékek

RECEPTAJÁNLÓ

Kocsonya

Itt az ideje egy jó kocsonya főzésének! A kocsonyához sok néphagyomány is fűződik, a kocsonya finom és ha jó minőségű alapanyagokból készül, még igazi nagy hideg sem kell hozzá : )

TOVÁBB A RECEPTHEZ mushroom