Zöldségfélék

flakes flakes

Zöldborsós tokány fagyasztott borsóból

Zöldborsós tokány elkészítése:
A vöröshagymát a zsiradékon dinszteljük meg, tegyük rá a húst, és kevergetve pirítsuk kifehéredésig.
Fűszerezzük meg és pörkölthöz hasonlóan...

Zöldborsófőzelék tejszínnel

A borsót fagyott állapotban 2-3 dl sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd meghintjük a petrezselyemmel és szórunk rá egy kis vegetát is. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a tejszínnel jól...

Tökspagetti

Elkészítés: A fagyasztott gyalult tököt bő, forró, sós vízben ropogósra főzzük. Leszűrjük, szétterítjük, vagy hideg vízzel átöblítjük, nehogy tovább puhuljon. Ha jól...

Tökfőzelék

A meggyalult tököt besózzuk és 15 percig úgy hagyjuk. Megolvasztott zsírban vagy vajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát és hozzáadjuk a sós léből kivett és jól kinyomkodott tököt,...

Rakott tök

Elkészítés: Olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és összepirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, és...

Kapros tökpüréleves

A sárgarépát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és kb. másfél l vízben feltesszük főni, a tökkel együtt. Hozzáadjuk az ízesítőket, a kapor kivételével. Ezalatt a tejfölt...

Bugaci borsós betyár

Szeljük vékony csíkokra a szalonnát és a húst, utána a zsiradékon átsütjük, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. Tegyük hozzá a zöldborsót, és egy kevés vízzel felöntve...

Brokkoli krémleves

A felkockázott krumplit felteszem főni és beledobom a leveskockát. Mikor kezd megpuhulni, beleteszem a brokkolit is, és kevés só, borssal ízesítem. Megszóróm szerecsendióval és az...

Baconos zöldborsófőzelék

A bacont felkockázzuk és az olajon kicsit kisütjük. A hagymát felaprítjuk és a bacon mellé dobjuk dinsztelődni.  Beletesszük a zöldborsót és öntünk rá 6-8 dl vizet. Mikor már kezd...