Meggymártás

flakes flakes

    Hozzávalók

  • 1 kg gyorsfagyasztott magozott meggy

  • 2-3 dl tejszín

  • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő

  • fél kávéskanál őrölt fahéj

  • fél kávéskanál őrölt szegfűszeg

  • 2-3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: A magozott meggyet feltesszük főni. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje.

Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Attól függően, hogy mennyire savanyú, cukorral édesítjük. 3-4 percig forraljuk.

A tejszínt elkeverjük a keményítővel. 1-2 dl meleg főzőlevet teszünk hozzá, és a meggyhez adjuk. A kívánt sűrűség eléréséig kevergetve főzzük.

 

Hozzávalók

További Receptek