Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Zöldséges pulykaragu



Hozzávalók

  • 1 kg pulyka mellfilé vagy kicsontoztott pulyka felsőcomb

  • 2 fej vöröshagyma

  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • 3-4 db zöldpaprika

  • 2-4 db paradicsom

  • 50 dkg zöldborsó (gyorsfagyasztott)

  • csipet só

  • csipet bors

  • csipet morzsolt majoranna

  • csipet morzsolt kakukkfű

  • csipet őrölt kömény

  • csipet pirospaprika ízlés szerint

  • 2-3 db babérlevél

  • 1 dl olaj

  • 1 dl tejföl

  • 1 csomag petrezselyem

  • - rizs

Elkészítés

A pulykahúst vágd nem túl nagy darabokra, a zöldségféléket (vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom) apró kockákra vágd fel. Melegítsd fel a zsiradékot és fedő alatt pár percig párold a pulykahúst és a vöröshagymát. Tedd hozzá az apró kockára vágott zöldségféléket (fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom), a zöldborsót kivéve.

Fűszerezd sóval, borssal, majoránnával, kakukkfűvel és őrölt köménnyel, add hozzá a pirospaprikát és a babérlevelet, végül fedő alatt párold tovább, amíg a hús és a zöldség félig meg nem puhul. Majd add hozzá a zöldborsót, és főzd készre.

Vedd ki a babérlevelet, és kevés tejfölt keverj hozzá. 
Párolt rizzsel tálald.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 10. 18. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom