Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Tökfőzelék



Hozzávalók

  • 60-80 dkg gyorsfagyasztott gyalulttök

  • 6 dkg zsír vagy olaj

  • 5 dkg liszt

  • 5 dkg reszelt vöröshagyma

  • 1 evőkanálnyi kapor

  • csipet só

  • 2 dl tejföl

  • 2 evőkanálnyi ecet vagy citromlé

  • 3 dkg cukor

Elkészítés

A meggyalult tököt besózzuk és 15 percig úgy hagyjuk. Megolvasztott zsírban vagy vajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát és hozzáadjuk a sós léből kivett és jól kinyomkodott tököt, azután elkeverjük, egy kis ecetes vízzel felöntjük és felfőzzük.

A tök levet ereszt, tehát 1-2 deci víznél semmiképp ne öntsünk rá többet. Végül adjuk hozzá a megvagdalt kaprot és a cukrot is. Ha a tök puhára főtt, tejfölös habarással besűrítjük, és egyszer felforraljuk.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 11. 13. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom