Vajhal filé bőr nélkül 2-7 kg/db 10% gl. 20 kg

flakes flakes

Termék információk

Gyorsfagyasztott Kígyómakréla  (VAJHAL) filé, bőr nélkül, szálka és csont nélkül, védő jégréteggel. 

/Lepidocybium flavobrunneum/ nyíltttengeri halászet. Zsinórral és horoggal. FAO71

Felhasználási javaslat: Felengedés után ugyan úgy kell kezelni, mint a friss halat. Szobahőmérsékleten hagyja 2-3 órát án felengedni. A melegítéses felengedtetés nem engedélyezett! Grillezve, roston sütve illetve sütve ajánljuk. A vajhal (hivatalosan kígyómakréla, angolul Escolar) húsának fogyasztása az arra érzékeny egyéneknél keriorrhoea-t (egyfajta olajos hasmenést) válthat ki. Ez azért van, mert a hal emészthetetlen viaszésztereket (gempylotoxinokat) tartalmaz nagy arányban, amik természetes hashajtók. Az érzékeny embereknél a tünetek akár 30 percen belül, de előfordulhat, hogy csak 36 óra múlva alakulnak ki. A tünetek nem tartósak és semmiképpen nem életveszélyesek. Várandós kismamák és emésztési és bélproblémákkal küzdők kerüljék a fogyasztását! Első alkalommal fogyasztók csak kis adagot egyenek belőle!

Ha a jelzett tünetek jelentkeznek, többé ne fogyasszanak a halból!
Elővigyázatossági teendők, hogy elkerülhessük a bajt:
- 120 grammnál ne fogyasszunk nagyobb adagot;
- előkészítés és sütés/főzés során úgy kell eljárni, hogy a HAL olajtartalmának nagy része elhagyja a HALat (magyarán kicsöpöghessen belőle, mint pl. grillezésnél);
- a főzés/sütés közben keletkező folyadékot, zsiradékot semmiképpen ne használjuk fel a továbbiakban (pl. tálaláskor vagy szósz készítéséhez)!
- a hal zsíradékban sütésre alkalmatlan (rántva, vagy más módon, pl. fritőzben elkészítve).
A főzés vagy kezelés gyakorlata megelőzheti a hasmenést. Üzletének előnyére válhat, ha figyelmezteti ügyfeleit a hal potenciális mellékhatására. Ez védi az egészséget és a fogyasztók biztonságát, valamint javítja a vendéglátásról és a HALkereskedelemről alkotott képet.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 879 kJ / 210 kcal
Zsír: 14 g
- amelyből telített zsírsavak: 5 g
Szénhidrát: 3 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 18 g
Só: 0,105 g 

Származási hely: a termék származási országával kapcsolatban kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, (minoseg@bahamas.hu)

Tárolás: - 18 °C-on.

Felengedés után visszafagyasztani TILOS!

 

 

TERMÉKLEÍRÁSI TÁJÉKOZTATÓ! Katt ide!

termékleírási tájékoztató arrow
A bahamas.hu weboldalon található képek illusztrációk!

Önnek ajánlott hasonló termékek

RECEPTAJÁNLÓ

Kocsonya

Itt az ideje egy jó kocsonya főzésének! A kocsonyához sok néphagyomány is fűződik, a kocsonya finom és ha jó minőségű alapanyagokból készül, még igazi nagy hideg sem kell hozzá : )

TOVÁBB A RECEPTHEZ mushroom