Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Spenótos pisztrángtekercs



Hozzávalók

  • 50 dkg pisztráng

  • 2 egész zsemle

  • kevés tej (az áztatáshoz)

  • 3 egész tojás

  • ízlés szerint só

  • csipet őrölt feketebors

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 kávéskanál mustár

  • 10 dkg parajpüré (gyorsfagyasztott)

  • 1 dkg zselatin

  • csipetnyi Delikát

  • 5 dkg vaj

  • 2 evőkanál liszt

  • 2,5 dl tej

  • 1 dl fehérbor

  • ízlés szerint só

  • csipet őrölt fehérbors

Elkészítés

Elkészítés:

A pisztrángot filézem, a bőrét lehúzom, a húsklopfolóval gyengén kiverem.
A zsemlét a tejben megáztatom, jól kinyomkodom, hozzáütöm a tojásokat, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mustárral ízesítem, és hozzákeverem a felengedett parajpürét.

A halszeletet besózom, a parajkrémmel vékonyan bekenem, a tetejét megszórom zselatinnal, és szorosan összetekerem. A haltekercset alufóliába csavarom, és forrásban levő, fűszersóval és sóval ízesített vízben 8 percig lassan forralom.
Közben elkészítem a boros mártást. Fölolvasztom a vajat, hozzáadom a lisztet, a tűzhelyen jól összekeverem, majd felöntöm a tejjel. Simára keverem, és fehérborral hígítom. Sóval, fehérborssal ízesítem.

Köretnek vajon pirított, petrezselyemmel megszórt burgonyát és főtt karottát adok.

A recept négy személyre szól

 

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 07. 16. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom