Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Serpenyős süllő



Hozzávalók

  • 1 szép nagy süllő

  • ízlés szerint füstölt szalonna csíkok

  • ízlés szerint só

  • pár gerezd fokhagyma

  • 1 egész vagy szelet citrom

Elkészítés

Elkészítés:


A megtisztított fogast irdaljuk be centinként egészen a gerincoszlop mélységéig és sózzuk be alaposan. Tűzzünk minden első irdalásba füstölt szalonnát, és minden másodikba fokhagymát, ízlés szerinti mennyiségben.

Az enyhén előmelegített serpenyőre keresztben fektessünk füstölt szalonna csíkokat, úgy, hogy az erre fektetett fogas ne lógjon le a szalonna csíkokról. Ezzel biztosítjuk, hogy a hal ne égjen rá az edényre. A sütés megkezdése előtt peckeljük ki a hal száját. Magas hőfokon süssük ropogós pirosra. Tálalás előtt helyezzük a kipeckelt szájba egy citromot, mellyel roppant mutatóssá válik az ünnepi asztalon.

A recept négy személyre szól.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 12. 16. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom