Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Részeges ponty



Hozzávalók

  • 1 kg filézett pontyszelet

  • 1 kg vöröshagyma (pácoláshoz)

  • 40 dkg gomba

  • 2 dl tej

  • 2 dl vörösbor

  • 5 dkg liszt

  • 10 dkg reszelt sajt

  • 1 csokor petrezselyem

  • ízlés szerint őrölt bors

  • csipet só

  • kevés olaj

Elkészítés

Elkészítés:


Megtisztítom a pontyot, majd kifilézem. Alaposan besózom, és az apró darabokra vágott hagymába állni hagyom 4-6 órát. Ha eleget állt, a hagymát leszedem. A halszeleteket megforgatom lisztben, és forró olajban kisütöm.
Sorban egymás mellé, tűzálló tálba teszem. A tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom olajon, és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörösborral meglocsolom.

A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom, a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Az előre lereszelt sajtot a tetejére szórom, és csak pár percig sütöm tovább, amíg a sajt kellően megpirul.

A recept négy személyre szól.

 

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 10. 18. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom