Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Rakott tök



Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús

  • 8 dkg rizs

  • 1,5 kg gyalult tök (gyorsfagyasztott)

  • 10 dkg vöröshagyma

  • 1 evőkanál olaj

  • 2 dl tejfől

  • 2 evőkanál lecsó

  • ízlés szerint őrölt bors

  • kevés fűszerpaprika

Elkészítés

Elkészítés: Olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és összepirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt megpároljuk.

Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót. Megpároljuk a rizst. Egy jénait kiolajozunk, és első rétegként a kiengedett és ízesített fagyasztott gyalult tökből teszünk bele egy réteget.

Erre jön a rizs, majd a hús, végül betakarjuk a maradék tökkel.

A tejfölbe kevés sót teszünk, és a rakottas tetejét bevonjuk vele. Sütőbe téve szépen megpirítjuk.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 11. 20. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom