Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Pontyrudacskák sörtésztában



Hozzávalók

  • 1,5 kg ponty

  • ízlés szerint só

  • 2 egész tojás

  • 15 dkg liszt

  • 2,5 dl sör

  • 3 dl olaj

  • 1 késhegynyi fehérbors

Elkészítés

Elkészítés:


A halat megtisztítom, kibelezem és alaposan megmosom. Kifilézem. Ez úgy történik, hogy először a gerinc egyik oldaláról, majd a másik oldaláról is éles késsel leválasztom a vastag halhúst. Keresztirányban sűrűn bevagdosom (irdalom), majd az ilyen szálkátlanított halhúst 3-4 cm széles szalagokra vágom és besózom.

A felvert tojásból, a liszttel, a sörrel, kevés olajjal sörtésztát készítek. Sóval, frissen őrölt fehérborssal ízesítem. Ebben a sűrű masszában megforgatom a halszalagokat, és bő, forró olajban aranysárgára sütöm.
A halrudacskákat tálalhatom melegen, ilyenkor paradicsommártást vagy parajjal ízesített tartármártást kínálok hozzá.

Ha hidegen tálalom, akkor ecetes, hagymás lével legalább 24 órával előbb leöntöm, összekeverem, és lefedve a hűtőszekrénybe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek.

A recept négy személyre szól.

 

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 09. 18. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom