Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Pikáns töltött dagadó



Hozzávalók

  • 1 kg sertés dagadó

  • 1 tasak gyorsrizs

  • 10 dkg meggy

  • 10 dkg ribizli

  • 10 dkg egres

  • 1 db tojás

  • 1 teáskanál currypor

  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

A dagadót megmossuk, kívül-belül szárazra törölgetjük. A rizst a csomagoláson olvasható időnél kevesebb ideig (kb. 10 percig) enyhén sózott vízben főzzük. A gyümölcsöket megmossuk és megszárítjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

A rizst tálba szórjuk, beletesszük a gyümölcsöket, beleütjük a tojást, meghintjük curryporral, sózzuk, borsozzuk, majd finoman összekeverjük.

Az előkészített sertésdagadót megtöltjük a gyümölcsös rizzsel. A nyílást hústűvel összetűzzük, vagy összevarrjuk, és a húst tűzálló tálba helyezzük. Serpenyőben felhevítjük az olajat, ráöntjük a húsra, kevés vizet (vagy húslét) öntünk mellé, és alufóliával befedve kb. 1 órán keresztül pároljuk.

Majd kivesszük a húst a sütőből, levesszük a fóliát, a dagadót meglocsolgatjuk a saját levével, visszatesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szép ropogósra sütjük. Kivesszük a sütőből, kb. negyed órát állni hagyjuk, hogy szépen fel tudjuk vágni.

A sütésből visszamaradt pecsenyelével meglocsolva kínáljuk.
WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 12. 16. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom