Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Petrezselymes, bélelt tintahal



Hozzávalók

  • 4 db fejenként tintahal

  • 20 dkg Sajt (ementáli jellegű)

  • 8 szál szeletelt bacon

  • 1 szál póréhagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor petrezselyem

  • csipet oregánó

  • 15 dkg darabolt paradicsom

  • 2 dl fehérbor

Elkészítés

A tintahalak lábasfejét levágjuk, és belsejét alaposan kitisztítjuk. A szemét kidobjuk, a csápokat viszont hagyjuk meg.

A sajtot téglalap formájúra daraboljuk és csomagoljuk be a baconnal. Ezután dugjuk a tintahal belsejébe és tűzzük össze a végét. A hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát egészen kicsire aprítjuk a petrezselyemmel együtt és az egészet egy kevés olívaolajon megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

Rádobjuk a paradicsomot és a hal csápjait, meghintjük az oregánóval és óvatosan belehelyezzük a töltött haldarabokat. Süssük pár percig, ami alatt egyszer fordítsuk meg a halakat, hogy jól átsüljenek, utána öntsük fel a borral és alacsony hőfokon még 5-10 percig pároljuk.
Díszíthetjük friss petrezselyem szálakkal és koktél paradicsommal.

A kép csak illusztráció!
WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 11. 13. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom