Széchenyi 2020
VISSZA

Minőségbiztosítás és termék visszahívásBA-HA-MA’S Kft. az ISO 22000:2005 szemléletében

Központban a Vásárló!

Cégünk nagy figyelmet fordít az általunk kínált termékek és szolgáltatások folyamatosan emelkedő színvonalára. Ezen célkitűzés megvalósításának érdekében az eddigi folyamatokkal és szabályozásokkal összhangban a 2016-os évben kialakításra és bevezetésre került az MSZ EN ISO 22005:2005 élelmiszerbiztonság irányítási rendszer. A BA-HA-MA’S Kft az élelmiszerbiztonság irányítási rendszerét az összes általa forgalmazott termékére; az összes az élelmiszer kereskedelemre vonatkozó tevékenységére; a 2120 Dunakeszi, Pallag utca 55-ben lévő telephelyére, valamint saját élelmiszert szállító gépkocsiparkjára vezette be.

 

Élelmiszerbiztonság: arra vonatkozó fogalom, hogy az élelmiszer nem ártalmas a fogyasztóra, ha azt rendeltetésszerűen készíti és/vagy fogyasztja el.

 

Miért fontos, hogy egy vállalkozás élelmiszerbiztonsági irányítási rendszert építsen ki?

 A szabvány szerinti működéssel cégünk képes az élelmiszerbiztonsági veszélyek azonosítására és szabályozására, hogy biztosítsa az élelmiszerek biztonságosságát az elfogyasztás pillanatában. 

 

Az előírt követelményekkel biztosítjuk, hogy szervezetünk:

-megtervezze, bevezesse, működtesse, fenntartsa és aktualizálja az élelmiszerbiztonság irányítási rendszerünket, amelynek célja a fogyasztók ellátása rendeltetésszerű felhasználása esetén biztonságos termékkel; 

-bizonyítsa az alkalmazandó jogszabályokban előírt élelmiszerbiztonsági szabályok teljesítését, 

-felmérje és értékelje a vevő követelményeit, biztosítsa az összhangot az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos kölcsönösen elfogadott vevői követelményekkel, a vevői elégedettség fokozása céljából; 

-eredményes kapcsolatban legyen az élelmiszerláncban résztvevő beszállítóival, vevőivel és más érdekelt felekkel az élelmiszerbiztonsági ügyekben; 

-biztosítsa a szervezet megfelelősségét a kitűzött élelmiszerbiztonsági politikának; 

-bizonyítsa az érintett érdekelt feleknek való megfelelését; 

-tanúsíttassa vagy regisztráltassa az élelmiszerbiztonság irányítási rendszerét külső szervezettel, vagy önértékelést végezzen, vagy nyilatkozatot tegyen az ISO 22000-es szabványnak való megfelelőségről. 

 

Az élelmiszerbiztonság irányítási rendszer kialakítása a kezdőlépés volt egy hosszú távú terv megvalósításához. Fő célja a Vevői elégedettség.  Évente végzünk erre vonatkozóan felméréseket, hogy lássuk melyek azok a pontok a rendszer működésében, amelyekkel Vevőink nincsenek megelégedve. A visszajelzésekre nagy figyelmet fordítunk, azokat átgondolva célokat tűzünk ki a dolgozóknak és a teljes cégnek egyaránt. Záró lépésként a célok megvalósulását évente értékeljük.  

 

A 2016-os évre kitűzött minőségcéljaink:

-élelmiszerbiztonsági rendszer folyamatos fejlesztése

-folyamataink optimalizálása

 

Az MSZ EN ISO 22000:2005 szabvány szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer bevezetésével és tanúsíttatásával azt kívánjuk elérni, hogy a BA-HA-MA'S Kft. a jogszabályi és megrendelői követelményeknek maradéktalanul eleget téve, a „Gyorsfagyasztott élelmiszerek nagykereskedelme, gyorsfagyasztott termékek raktározása” területén a legmegbízhatóbb partner legyen.

 

ISO 22000:2005 tanúsítvány

HACCP tanúsítvány hűtőraktár

HACCP tanúsítvány nagykereskedelem

Minőségpolitika

 

TERMÉKLEÍRÁSI TÁJÉKOZTATÓ!

A weboldalon feltűntetett adatok tájékoztató jellegűek, a megvásárolt termék elfogyasztása előtt minden esetben legyenek kedvesek elolvasni a termék címkéjén, csomagolásán megadott információkat. 

A termék származási országával kapcsolatban kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal:

telefonszám: 06 70 5060 808

email cím: minoseg@bahamas.hu

 

A BA-HA-MA’S Kft, mint eladó-, természetesen szavatolja, hogy minden, általa eladott termék csomagolása a hatályos jogszabályokban, szabványokban és hatósági előírásokban rögzített minden követelménynek megfelel-, és tartalmazza az adott engedélyszámokat és a kötelező feliratokat, jelzéseket-, továbbá az általa eladott termékek szavatossági ideje a termékek egyedi csomagolásain is megtalálható.

Figyelmet fordít tehát arra, hogy beszállítói a termékeket a jogszabályok rendelkezéseinek, és a szakmai szokásoknak megfelelően azonosításra alkalmas jelzésekkel ellássák-, és a termékekről a rendeltetésszerű felhasználáshoz szükséges tájékoztatást megadják, és átadják a szolgáltatásról szóló tájékoztató leírásokat és egyéb dokumentumokat is.

Ez okból, kiváltképp vevőink előzetes és alapos tájékoztatásának, a vásárlásuk előnyös előkészítésének biztosítása érdekében-, weboldalunkon az általunk forgalmazott termékekről közzé teszünk termékinformációkat is: például a tápérték, összetevők, allergének, felhasználási javaslatok, egyéb logisztikai adatok, mint például kiszerelés (karton, csomagolás stb.) a gyártók által használatra bocsátott specifikáció vagy gyártmánylap alapján, illetve a termékek címkéje szerint.

Kérjük azonban tisztelt vevőinket, hogy vegyék figyelembe: az ilyen módon és célból feltöltött információkat kizárólag csak az előzetes és alapos személyes vevői tájékozódás biztosításának céljából tesszük közzé, azok egyéb-, különösen üzleti célú továbbfelhasználása, terjesztése jogszerűen nem megengedett.


Mindazonáltal a legnagyobb gondosság alkalmazása mellett is előfordulhat azonban az, hogy egyes beszállítók nem minden esetben küldik el naprakészen értesítéseiket a termékeikkel kapcsolatos logisztikai-, vagy összetétel adatainak-, továbbá a termékekkel kapcsolatos más közzétett adatoknak a megváltozásáról. Amennyiben tisztelt vevőink tapasztalnának vásárlásuk során ilyen jelenséget, kérjük, munkánkat segítsék azzal, hogy a gonddal mielőbb rendelésfelvételünkhöz fordulnak, az érintett termékekkel kapcsolatosan felmerülő jótállási és/vagy szavatossági kötelezettségek cégünk általi mielőbbi érvényesítése érdekében.

Amennyiben tisztelt vevőink tapasztalnának vásárlásuk során ilyen jelenséget, kérjük, hogy a gonddal mielőbb forduljanak hozzánk. Észrevételeiket és javaslataikat várjuk a minoseg@bahamas.hu email címre.

 

_________________________________________________________________________________________

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY!

Tisztelt Partnerünk!

 

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a Marathon-Foods Kft. visszahívta az általa gyártott alábbi termékeket:

Termékkód                Terméknév és minőség megőrzési idő

KFDW01013              Rétes almás 600 g/db Marathon színes dobozos 16 db/#     2019.11.14

KFDW01014              Rétes meggyes 500 g/db, 16 db/#                                    2019.07.30

KFDW01015              Rétes túrós 600 g/db  Marathon színes dobozos 16 db/#     2019.03.07

KFDW01015              Rétes túrós 600 g/db  Marathon színes dobozos 16 db/#     2019.10.20

 

Visszahívás oka: a hatósági nyomonkövetési ellenőrzésen hiányosságokat találtak.

A többi, eltérő minőség megőrzési idejű terméket nem érinti a termék visszahívás.

Kérem, amennyiben van Önöknél a fenti minőség megőrzés idejű termék, azt legyenek kedvesek jelezni felénk.

Amennyiben van Önöknél az érintett termék, azt a következő szállításnál elhozzuk Önöktől, a jóváírást a termék elszállítását követően elvégezzük.

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal.

 

Dunakeszi, 2018. 10. 08.

_________________________________________________________________________________________

Tisztelt Partnerünk!

 

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a Marathon-Foods Kft. visszahívta az általa gyártott Rétes meggyes 500 g/db Marathon színes dobozos 16 db/#, 2020.02.22-es minőség megőrzési idejű termékét.

Visszahívás oka: a hatósági nyomonkövetési ellenőrzésen hiányosságokat találtak.

A többi, eltérő minőség megőrzési idejű terméket nem érinti a termék visszahívás.

Kérem, amennyiben van Önöknél a fenti minőség megőrzés idejű termék, azt legyenek kedvesek jelezni felénk.

Amennyiben van Önöknél az érintett termék, azt a következő szállításnál elhozzuk Önöktől, a jóváírást a termék elszállítását követően elvégezzük.

 

Kérdés esetén forduljon hozzám bizalommal!

Dunakeszi, 2018. 09. 20.

_________________________________________________________________________________________

Tisztelt Partnerünk!

 

A BA-HA-MA’S Kft. nevében értesítem Önöket, hogy a  Greenyard Frozen Hungary Kft. visszahívja a  Baján 2016. augusztus 13 és 2018. június 20-a között legyártott valamennyi termékét.

A  Greenyard Frozen Hungary Kft. tájékoztatása alapján a visszahívás oka:

„bár a fent nevezett termékek megfelelnek az 2005. november 15-i, (EC) 2073/2005 számú, az élelmiszerek mikrobiológiai kritériumára vonatkozó előírásnak, okkal feltételezhető, hogy a nevezett termékek veszélyt jelentenek az emberi egészségre, mert azok tartalmazhatják a Listeria monocytogenes egy specifikus törzsét, mely még kis mértékű szennyezettség esetén is veszélyes lehet. 

Nevezett termékek visszahívásának kezdeményezése nem azt jelenti, hogy a termékek ténylegesen fertőzöttek, de a Greenyard elkötelezett a maximális óvintézkedések megtétele iránt. A Greenyard számára az élelmiszerbiztonság első számú prioritás, fenti intézkedésével is ezen elkötelezettségét szeretné kifejezni vásárlói és fogyasztói felé.”

Cégünk a fenti kérésnek eleget téve visszahívja az összes terméket, melyet a fent említett cégtől vásároltunk és tovább értékesítettünk. 

Visszahívást érintő termékek és minőség megőrzési ideje:

 

Megnevezés

Cikkszám

Lejárat

Fehérrépa kocka (paszternák) öml. 20 kg

LFBO03004

2018.12.04

Petrezselyem zöld 10 x 1 kg

KFBO15002

2018.12.13

Petrezselyem zöld 10 x 1 kg

KFBO15002

2019.07.31

Petrezselyem zöld 10 x 1 kg

KFBO15002

2019.09.09

Petrezselyem zöld 10 x 1 kg

KFBO15002

2019.09.10

Petrezselyem zöld 10 x 1 kg

KFBO15002

2020.03.06

Romanóbab vágott 4 x 2,5 kg

GFBO07011

2018.10.11

Romanóbab vágott 4 x 2,5 kg

GFBO07011

2018.11.11

Romanóbab vágott 4 x 2,5 kg

GFBO07011

2019.05.30

Sárgarépa kocka 4 x 2,5 kg

GFBO03006

2018-09-20

Sárgarépa kocka 4 x 2,5 kg

GFBO03006

2018.11.26

Sárgarépa kocka 4 x 2,5 kg

GFBO03006

2019.06.02

Sárgarépa kocka öml. 20 kg

LFBO03006

2018.11.30

Sárgarépa kocka öml. 20 kg

LFBO03006

2018.12.01

Sóskakrém I.o BA-HA-MA'S 10x 450 g

KFDO06003

2019.04.26

Sóskakrém öml. 4 x 2,5 kg

GFDO06002

2018.09.04

Sóskakrém öml. 4 x 2,5 kg

GFDO06002

2019.06.12

Sóskakrém öml. 4 x 2,5 kg

GFDO06002

2019.06.13

Sóskakrém öml. 4 x 2,5 kg

GFDO06002

2019.07.16

Sóskakrém öml. 4 x 2,5 kg

GFDO06002

2019.07.17

Sóskakrém öml. 4 x 2,5 kg

GFDO06002

2019.07.18

Sóskakrém öml. 4 x 2,5 kg

GFDO06002

2019.07.19

Sóskakrém öml. 4 x 2,5 kg

GFDO06002

2019.08.16

Sóskakrém öml. 4 x 2,5 kg

GFDO06002

2019.08.17

Sóskakrém öml. 4 x 2,5 kg

GFDO06002

2019.08.18

 

Kérjük Tisztelt Partnereinket, hogy 3 munkanapon belül válaszlevélben nyilatkozzanak arról, hogy a fent felsorolt termékek vannak-e, és ha igen mekkora mennyiségben az Önök raktáraiban.

Amennyiben tovább értékesítésre kerültek a termékek kérjük Önöket, hogy az Önök Partnereiktől is hívják vissza a termékeket. 

Abban az esetben, ha rendelkeznek még a felsorolt minőség megőrzési idejű termékekkel, így cégünk gondoskodik a haladéktalan elszállításról.

Megértésüket és szíves együttműködésüket köszönjük.

_______________________________________________________________________________________

 

Tisztelt Partnerünk, 

 

Az ORNIKI Szolg. és Ker. Kft. HU 524 EK üzeme visszahívta az általa gyártott alábbi termékeit nyononkovetési probléma miatt: 

 

CikkszámMegnevezésMinőség megőrzési idő

GFAE03003Pulyka fehérapróhús csom. kb.12 kg2019.12.03

GFAE03003Pulyka fehérapróhús csom. kb.12 kg2020.09.23

GFAE03003Pulyka fehérapróhús csom. kb.12 kg2020.10.08

  

KFAE03015Pulyka comb kockázott vac. 12 x 1 kg2019.10.23

KFAE03015Pulyka comb kockázott vac. 12 x 1 kg2019.11.19

KFAE03015Pulyka comb kockázott vac. 12 x 1 kg2019.11.20

KFAE03015Pulyka comb kockázott vac. 12 x 1 kg2019.11.29

KFAE03015Pulyka comb kockázott vac. 12 x 1 kg2020.01.23

KFAE03015Pulyka comb kockázott vac. 12 x 1 kg2020.07.17

KFAE03015Pulyka comb kockázott vac. 12 x 1 kg2020.08.04

KFAE03015Pulyka comb kockázott vac. 12 x 1 kg2020.03.10

  

GFAE03004Pulyka alsócombfilé (2,5 kg) 15 kg2019.11.19

GFAE03004Pulyka alsócombfilé (2,5 kg) 15 kg2020.03.11

GFAE03004Pulyka alsócombfilé (2,5 kg) 15 kg2020.05.16

GFAE03004Pulyka alsócombfilé (2,5 kg) 15 kg2020.06.12

 

Kérem, amennyiben van Önöknél a fenti minőség megőrzés idejű termék, azt legyenek kedvesek jelezni felénk.

Amennyiben van Önöknél az érintett termék, azt a következő szállításnál elhozzuk Önöktől, a jóváírást a termék elszállítását követően elvégezzük.

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal. 

 

Tisztelettel:

BA-HA-MA’S Kft. WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2020. 01. 18. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom