Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Meggymártás



Hozzávalók

  • 1 kg gyorsfagyasztott magozott meggy

  • 2-3 dl tejszín

  • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő

  • fél kávéskanál őrölt fahéj

  • fél kávéskanál őrölt szegfűszeg

  • 2-3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: A magozott meggyet feltesszük főni. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje.

Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Attól függően, hogy mennyire savanyú, cukorral édesítjük. 3-4 percig forraljuk.

A tejszínt elkeverjük a keményítővel. 1-2 dl meleg főzőlevet teszünk hozzá, és a meggyhez adjuk. A kívánt sűrűség eléréséig kevergetve főzzük.

 

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 11. 13. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom