Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Meggyes túrós rétes



Hozzávalók

  • 6 db réteslap

  • 10 dkg vaj

  • 10 dkg búzadara

  • 40 dkg gyorsfagyasztott magozott meggy

  • 75 dkg túró

  • 2 db tojás sárgája

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 10 dkg cukor

  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez villával összetörjük a túrót, hozzákeverjük a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot és a tejfölt. Megolvasztjuk a vajat. Vizes, jól kifacsart konyharuhára terítjük a réteslapokat egyesével, a széleit és a hajtáshelyet kenőtoll segítségével megkenjük mindig az olvasztott vajjal.

Egy rúdhoz 3 lapot terítünk, a harmadikat könnyedén befröcsköljük az olvasztott vajjal, búzadarával szórjuk.

A töltelék felét kanalanként rámerjük a tészta felénk eső kétharmadára. Rászórjuk a magozott meggy felét és a konyharuha segítségével magunktól elfelé nem túl szorosra feltekerjük. A konyharuháról görgetjük a kivajazott tepsibe. A másik 3 lapot ugyanígy megtöltjük.

A rudak tetejét olvasztott vajjal megkenjük. Előmelegített sütőben, nagy lángon pirosra sütjük.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 05. 20. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom