Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Meggyes csokis muffin



Hozzávalók

  • 400 g fehér tönkölybúza liszt

  • 100 g világos bió nádcukor

  • 1 csomag bio burbon vanília

  • 1 csomag sütőpor

  • csipet só

  • 2 egész tojás

  • 2 dl tej

  • 100 g vaj

  • 50 g keserű csokoládé

  • 100 g gyorsfaygasztott magozott meggy

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy tálban összevegyítjük a lisztet, kristálycukrot, vaníliás cukrot, sütőport, sót, apró darabokra vágott csokoládét és a magozott meggyet. A tejet egy lábasban takaréklángon melegítjük, és kevergetve felolvasztjuk benne a vajat.

A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd beleütjük a két egész tojást és a villával jól összekeverjük. A tejes-vajas-tojásos keveréket ráöntjük a száraz hozzávalókra és a villa segítségével, gyors mozdulatokkal összekeverjük.

A 6 cm-es muffin formákba formapapírt teszünk, és kb. a 3/4-éig megtöltjük a tésztával.

200 C-os sütőben kb. 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. 24 db lesz belőle.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 11. 20. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom