Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Medvehagymás lazac



Hozzávalók

  • 4 x 15 dkg lazacfilé

  • 1 egész citrom leve

  • 6 szelet toast kenyér

  • 10 dkg puha vaj

  • 1 csokor megvehagyma (lehet gyorsfagyasztott is!)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 evőkanál olaj

  • 2 doboz hámozott paradicsom konzerv vagy gyorsfagyasztott paradicsom kockák

  • csipet só

  • csipet bors

Elkészítés

A lazacot megmossuk, a citromot forró vízzel lemossuk, héját lereszeljük, levét kipréseljük, a medvehagymát felaprítjuk. A toast kenyeret vágjuk kockákra, a puha vajjal és a reszelt citromhéjjal és a felaprított medvehagymával elpépesítjük.

A halat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kenjük el a filéken a medvehagymás masszát úgy, hogy a hal mindenhol takarva legyen.
Egy serpenyőben az olajon pároljuk meg a hagymát, öntsük rá a paradicsom konzerveket, sózzuk és borsozzuk.

Egy sütőtál alján oszlassuk el a hagymás paradicsomot, fektessük rá a halszeleteket. Végül locsoljuk meg a halat a citromlével. 200 Celsius fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 08. 18. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom