Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Marhalábszár bográcsban gyalulttökkel



Hozzávalók

  • 1 kg marhalábszár

  • 2 kg gyorsfagyasztott gyalulttök

  • kevés zsíradék (olaj, zsír, akár füstötl szalonna)

  • 2 fej vöröshagyma

  • 5-6 gerezd fokhagyma

  • 1 db paprika

  • 1 db paradicsom

  • csipet pirospaprika

  • csipet bors

  • 1 db babérlevél ízlés szerint

  • 1 csokor kapor

  • 2 dl tejföl

  • kevés liszt

  • csipet só

  • kevés ecet

  • kevés cukor

Elkészítés

A marhalábszárat a bográcsban megpárolt hagyma tetejére helyezzük és hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, borsot, fokhagymát, megpirítjuk, vízzel felengedjük, csak addig, hogy éppen ellepje.

Ha félig megpuhult, sózzuk, és megszórjuk a pirospaprikával. Arra végig figyeljünk, ha elfőtt róla a lé, pótolni kell. Mikor már majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a tököt, a babérlevelet, és puhára főzzük.

Tejfölös habarást készítünk, beleszórjuk a felaprított kaprot, ízlés szerint ecet, és pici cukrot teszünk bele, hogy az ecet ízét kissé szelídítsük.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 11. 13. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom