Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Kapros tökpüréleves



Hozzávalók

  • 1 csomag gyorsfagyasztott gyalulttök

  • 1 csokor kapor

  • 1 db sárgarépa

  • 1 pohár tejföl

  • 1 teáskanál só

  • 2 evőkanál liszt

  • késhegynyi vaj

  • 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva

Elkészítés

A sárgarépát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és kb. másfél l vízben feltesszük főni, a tökkel együtt. Hozzáadjuk az ízesítőket, a kapor kivételével. Ezalatt a tejfölt kikeverjük a liszttel és kevés vízzel felengedjük.

Mikor a zöldségek puhára főttek, a habarást belekeverjük, felforraljuk és összeturmixoljuk. Felaprítjuk a kaprot, a vajon kicsit megpirítjuk, majd az egészet a levesbe öntjük és még 1-2 percig főzzük.

A kenyér vagy zsemlekockákat a vajon jól megpirítjuk, és a tányérokba szervírozott leves tetejére szórjuk. Azonnal fogyasztandó.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 11. 19. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom