Receptek
Házi meggylikőr
Hozzávalók
-
6 kg meggy
-
2 kg kristálycukor
-
2 liter 96 fokos alkohol
Elkészítés
6 kg meggyet megmosunk, 1 kg kristálycukorral egy 8 literes üvegbe rétegeljük, tiszta vászonnal lekötjük, és 3 napig állni hagyjuk a napon, amíg a cukor elolvad, közben időnként összerázzuk.
Beleöntünk 2 liter 96 fokos alkoholt, lezárjuk légmentesen, és 2 hétig pihentetjük hűvös helyen.
1 kg cukorból 2 liter vízzel szirupot főzünk 30 perc alatt, miután kihűlt a meggyre töltjük, lezárjuk, és 60-90 nap után iható.
Megjegyzés:
Legjobb karácsonykor megkezdeni. Ízlés szerint tehetünk bele 5-8 szem szegfűszeget, 1 kiskanál fahéjat és kis vanília-esszenciát vagy mandula-esszenciát