Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Halas palacsinta



Hozzávalók

  • 1 dl tej

  • 1,5 dl szódavíz

  • 50 dkg liszt

  • 5 db tojás sárgája

  • csipet só

  • 30 dkg pontyhús

  • 1 kiskanál citrom leve

  • 1 mokkáskanál fehérbors

  • 4 egész tojás

  • 10 dkg zsemlemorzsa

  • 4 dl vaj

  • kevés joghurt

  • 6 evőkanál majonéz

  • 3 evőkanál tejföl

  • 1 kiskanál citromlé

  • 1 kiskanál apróra vágott kapor

Elkészítés

Elkészítés:


Palacsintatésztát készítünk: a lisztet összekeverjük 3 tojássárgájával, 1 dl tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a szódavizet. Kevés sóval ízesítjük, majd 8 palacsintát sütünk belőle.

A ponty elkészítése: Megtisztítjuk a halat, fejét, farkát levágjuk. A gerincről lefejtjük a húst, és sűrűn beirdaljuk. Kisebb darabokra vágva citromlében 5 percig megpároljuk, sózzuk, és borsozzuk. A párolás után lehűtjük, ledaráljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, a 2 megmaradt tojássárgáját, és jól összedolgozzuk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat, úgy, hogy a széleit behajtva feltekerjük.

Ezután bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva, forró bő zsiradékban kisütjük.

Elkészítjük a mártást, a majonézhez hozzákeverjük a tejfölt és a citromlevet. Sóval, fehérborssal és kaporral fűszerezzük.

A recept négy személyre szól.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 10. 23. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom