Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Főtt marha gyümölcsmártással és pirított burgonyával



Hozzávalók

  • levesben főtt marhahús

  • 1 db nagyobb alma

  • 1 jó marék fagyasztott meggy

  • csipet őrölt szegfűszeg

  • csipet őrölt fahéj

  • darabka citromhéj

  • csipet só

  • 1 dl tejfől

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 evőkanál cukor

  • 1 kg burgonya

  • 5 dkg vaj

  • csipet őrölt bors

Elkészítés

A marhahúslevest a szokott módon megfőzzük, majd a levest tésztával és zöldségekkel tálaljuk. Utána a főtt húshoz meggymártást és pirított burgonyát tálalunk.

A meggymártáshoz az almát meghámozzuk, magházát kidobjuk, négyfelé vágjuk, vékonyan felszeleteljük. Kisebb edénybe tesszük a marék meggyel, hozzáadunk annyi vizet, amennyi éppen ellepi, pici sóval és egy darabka citromhéjjal felforraljuk. Ezalatt kikeverjük a tejfölt a cukorral és a liszttel, az almához adjuk, fűszerezzük (pár csepp citromlével is ízesíthetjük).

A krumplit vékony karikára szeleteljük, teflon serpenyőbe forró zsiradékra fektetjük, sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk-pirítjuk gyakori kevergetéssel.

Könnyű, egyszerű és zamatos.
WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 12. 16. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom