Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Egreslepény



Hozzávalók

  • 3,5 dl (25 dkg) liszt

  • 12,5 dkg vaj

  • 4-5 evőkanál hideg víz

  • 75 dkg egres

  • 8-10 dkg cukor

  • 1 evőkanál burgonyaliszt (esetleg 2 evőkanál piskótamorzsa vagy darált háztartási keksz)

  • 1 db tojás

Elkészítés

8 személy részére:
A tésztához valókat gyors, apró mozdulatokkal összegyúrjuk, és letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni Ezalatt az egrest  megtisztítjuk, azaz „bajuszát” eltávolítjuk, majd a szemeket megmossuk, jól lecsöpögtetjük.

A tésztával kibélelünk egy 23-25 centi átmérőjű, kis peremű tortaformát. A leeső részt nem dobjuk ki, az majd a tetejére kell. A tortaformát alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 10 percig sütjük.

A gyümölcsöt a cukorral meg a burgonyaliszttel összekeverjük, az elősütött tésztára öntjük. A félretett tésztát ellapítjuk, csíkokra szeljük, és az egres tetejét „berácsozzuk” vele. Felvert tojással lekenjük, és a sütőbe visszahelyezve, változatlan lánggal 25-30 percig tovább sütjük.

Hidegen kínáljuk.
WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 11. 19. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom