Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Egres leves



Hozzávalók

  • 40 dkg gyorsfagyasztott cseresznye

  • 30 dkg gyorsfagyasztott egres

  • 4-5 szál kapor

  • 1/2 citrom leve

  • csipet őrölt fahéj

  • 5-6 egész szegfűszeg

  • 15 dkg cukor

  • 1 dl muskotályos fehérbor

  • 1 evőkanál étkezési keményítő/vaníliás pudingpor

  • 2 dl tejföl

  • 3 cl cseresznye pálinka

Elkészítés

A gyümölcsöket megtisztítjuk, a cseresznyét kimagozzuk, az egres szárvégét-szakállkáját levágjuk. A kaprot leöblítjük, néhányat elteszünk a végére a díszítéshez, a többit apróra vágjuk.

A citromot jól megmossuk, a felét felszeleteljük karikára. A fahéjat eltördeljük, és a szegfűszeggel együtt teatojásba zárjuk. A gyümölcsöket kisebb edénybe tesszük, felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk. Beletesszük a cukrot, 1 csipet sót, a kaprot, a citromkarikákat, a teatojást, és 5 percig az egészet együtt főzzük.

Kiemelünk a levesből 4 evőkanálnyi gyümölcsöt a díszítéshez, a többit puhára főzzük. Elkeverjük a borban az étkezési keményítőt, aztán a tejfölt. Kihalásszuk a levesből a citromkarikákat és a teatojást, hozzáadjuk a tejfölös habarást, felforraljuk. Végül az egészet simára turmixszoljuk, kevés citromlével savanyítjuk, utána édesítjük, végül visszatesszük bele a félretett darabos gyümölcsöt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálaláskor adjuk hozzá a cseresznyepálinkát, és a félretett kaporszálakkal meghintjük.

Jól behűtve a legjobb!

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 12. 16. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom