Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Csuka citrommártással



Hozzávalók

  • 1 kg csuka

  • 5 dkg liszt

  • 2 db tojás

  • 1 db citrom

  • 3 dl olaj

  • 0,5 kg rizs

  • 2 evőkanál vaj

  • 2 evőkanál liszt

  • 4 dl hal-alaplé

  • 1 db tojás sárgája

  • 1 dl tejszín

  • 2 db citrom leve

  • ízlés szerint só

  • 2 kiskanál fehérbors

Elkészítés

Elkészítés:


Citrommártás: A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet és a hal alaplét. Állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínnel összekevert tojássárgáját, és citromlével, sóval, fehérborssal ízesítjük.

Csuka: Megtisztítjuk a halat, a gerinccsontról lefejtjük a húst és 10-12 dkg-os szeletekre vágjuk. Lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk, a felforrósított olajban kisütjük.

Tálalás előtt citromkarikákkal díszítjük, és köretnek a már előre elkészített párolt rizzsel és citrommártással tálaljuk.

A ercept négy személyre szól.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 10. 18. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom