Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Cserépedényben (római tál) így készül a cigánypecsenye



Hozzávalók

  • 6 szelet (15 dkg/szelet minimum) sertés tarja

  • 1,8 kg sárgaburgonya

  • 2-3 nagy fej vöröshagyma és/vagy lilahagyma

  • 6 gerezd fokhagyma

  • 6 szelet (0,5 cm vastag) húsos szalonna

  • kevés liszt

  • kevés fűszerpaprika

  • ízlés szerint só

  • ízlés szerint őrölt feketebors

Elkészítés

A vastagabb tarjaszeleteket mindkét oldalán fólia alatt enyhén kiklopfoltam. A fokhagymát átnyomtam, megsóztam és krémesre kevertem. A húst sóztam, borsoztam majd megkentem vékonyan a fokhagyma krémmel. Hagytam, hogy átjárja a fokhagyma a húst, addig előkészítettem a zöldségeket.


A krumplit héjában majdnem puhára főztem. Közepesen vastag karikákra vágtam még melegen és forró olajban szép barnára sütöttem. Papírtörlőre szedtem, majd leraktam a cserépedénybe. A hagymákat megtisztítottam és felkarikáztam. A szalonna szeleteket 1 centinként beirdaltam és forró serpenyőben egy kicsit mindkét oldalán elősütöttem, majd tálra szedtem. Kevés lisztet elkevertem egy evőkanál fűszerpaprikával. A hús szeleteket megforgattam benne és közepesen erős tűzön, a szalonna zsírját kevés libazsírral kiegészítve, néhány perc alatt, mindkét oldalán szép pirosra sütöttem.

Két adagban sütöttem a húsokat, a második adagnál pótoltam a zsiradékot. A kisült húsokat tányérra szedtem. A visszamaradt zsiradékban megpirítottam a hagymát, majd a krumplin elrendeztem. Befedtem a hús szeletekkel és mindegyikre egy-egy elősütött kakastaréjt helyeztem.

180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt átsütöttem, a szalonna ropogós, a húsok szép pirosak és porhanyósak lettek. A hagyma és a krumpli nagyszerűen összeért a sütés hatására a cserépben.

Azonnal, forrón a cserépben tálaltam fel.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 12. 16. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom