Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Burgundi ponty



Hozzávalók

  • 25 dkg sampinyon gomba

  • 1 liter burgundi bor

  • 1/2 babérlevél

  • 5-6 szem bors

  • 2-3 szál kakukkfű

  • 2-3 szál petrezselyemzöld

  • 1 kis fej vöröshagyma

  • 1 kg ponty

  • ízlés szerint só

  • 2-3 evőkanál liszt

  • 10 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés:


A gombát megtisztítom, levágom a szárakat, és többször váltott vízben megmosom.
A burgundit felteszem főni a babérlevéllel, a borssal, az apróra vágott gombaszárakkal, kakukkfűvel, petrezselyemzölddel, vöröshagymával, és felére beforralom.
A fűszeres borban a gombafejeket is megfőzöm; amikor puha, a léből kiszedem.
A halat lepikkelyezem, felbontom, a beleit eltávolítom. A két halfilét éles késsel leválasztom a gerinccsontról, sűrűn bevagdosom (szálkátlanítom), és kétujjnyi széles csíkokra szeletelem. Besózom, lisztben megforgatom, és kevés forró vajban mindkét oldalán elősütöm.

A felére beforralt vörösbort leszűröm. A maradék vajat kevés liszttel összegyúrom, belekeverem a borba, és még egyszer felforralva besűrítem.
Tűzálló tálba rakom az elősütött halszeleteket. A tetejére teszem a főtt gombafejeket, és leöntöm a fűszeres-vajas borral. Tálalás előtt középmeleg sütőben 10-15 percig sütöm.

Frissen főtt, petrezselyemmel meghintett burgonyával tálalom, abban az edényben, amiben sütöttem.

A recept négy személyre szól.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 11. 20. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom