Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Borsós raguleves csurgatott tésztával



Hozzávalók

  • 40 dkg zöldborsó (gyorsfagyasztott)

  • 10 dkg sárgarépa

  • 1 szál póréhagyma

  • 30 dkg sertéscomb

  • 3 evőkanál olaj

  • 1 dkg liszt

  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika

  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

  • 1 db tojás (a levesbetéthez)

  • 4 dkg liszt (a levesbetéthez)

Elkészítés

A répát felszeleteljük, a pórét felkarikázzuk. A megmosott húst megtörölgetjük és felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat és a húst fehéredésig sütjük. Megsózzuk, és kevés víz hozzáadásával, letakarva, kis lángon pároljuk.

Amikor már majdnem megpuhult, megszórjuk a liszttel, jól megkeverjük, utána hozzáadjuk a fűszerpaprikát és 1 liter vizet. Felforraljuk, végül hozzáadjuk a répát, majd tíz perc múlva a borsót és a pórét is. Só (ha szükséges), bors, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és tovább főzzük, amíg a zöldségek is megpuhulnak.

A tésztához kikeverjük a tojást a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Mikor már a hús és a zöldségek is teljesen puhák, a tésztát a levesbe csurgatjuk.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 11. 13. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom