Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Baconbe tekert hekk kukoricás burgonyával



Hozzávalók

  • 1 kg hekk (gyorsfagyasztott)

  • 50 dkg szeletelt bacon

  • 34 dkg kukorica

  • 2 evőkanál vaj

  • 5 dl tejföl

  • 3 db tojás

  • 6 szem burgonya

  • 3 gerezd zúzott fokhagyma

  • 1 mokkáskanál bors

  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

  • 1 teáskanál só

  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

A hekktörzseket kiengedem és szárazra törölgetem, majd a zúzott fokhagymával és borssal jól bekenem, utána egyenként szeletelt baconbe csavarom minél szorosabban, hogy a szalonnaszeletek teljesen rátapadjanak a halra. Végül egymás mellé fektetjük egy tűzálló tálban a szeleteket, és 180-190 fokon körülbelül 20-22 percig sütjük.

A krumplit megpucoljuk, és egész vékony karikára vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük, meghintjük sóval, szerecsendióval, majd negyedórát állni hagyjuk. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a tejfölt (3 dl), a tojásokat és a kukoricát, majd az összes hozzávalót jól elkeverjük.

A közben megsült halszeleteket kiemeljük a tepsiből, és a tálban maradt zsírra tesszük a kukoricás krumplit. 180 fokon kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük. Végül a kukoricás-krumplira visszatesszük a szalonnába tekert halat, és még 5 percig együtt sütjük.

Tejföllel és füstölt reszelt sajttal kínáljuk.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 09. 26. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom