Széchenyi 2020
VISSZA

Receptek

Angolna bakonyi módra



Hozzávalók

  • 80 dkg tisztított angolna

  • csipet só

  • 6 dkg füstölt szalonna

  • 1 kis fej vöröshagyma

  • 16 dkg gomba

  • 1 evőkanál pirospaprika

  • 1 db paradicsom

  • 1 db zöldpaprika

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 dl tejfől

Elkészítés

Elkészítés:


A megtisztított angolnát 2 cm széles darabokra vágom, besózom, és felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. A füstölt szalonnát kockára vágom, és egy serpenyőben kiolvasztom. A zsírján megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a szeletekre vágott gombát, megsózom, és addig párolom, amíg a gomba leve elpárolódik. Pirospaprikával megszórom, összekeverem; kevés halalaplével vagy vízzel azonnal felengedem, és beleteszem a kockára vágott, meghámozott paradicsomot és a zöldpaprikát. Tovább párolom.

Az angolnadarabokat lisztbe mártom, majd hirtelen elősütöm, és a párolódó mártáshoz adom. Ezután az ételt már nem keverem, csak rázogatom; addig párolom, amíg az angolna meg nem puhul. Tejfölös habarással sűrítem, vigyázva, nehogy a hal összetörjön vagy a mártás csomós legyen, és még egyszer fölforralom.

A receptek négy személyre szólnak.

WWW:BAHAMAS.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA | HONLAPKÉSZÍTÉS ÉS E-MARKETING: INTELIART
A WWW.BAHAMAS.HU TARTALMA 2018. 11. 19. KERÜLT FRISSÍTÉSRE

A weboldalon cookie-kat használunk. További információért kattintson ide. Elfogadom